Hartveilig Swalmen

Oprichting WERKGROEP “HARTVEILIG SWALMEN”

Op donderdag 25 maart 2021 heeft het bestuur van Stichting Dorpsraad Swalmen besloten tot het oprichten van een werkgroep ‘Hartveilig Swalmen’ onder de vlag van de Dorpsraad.

Deze werkgroep voldoet aan de visie en doelstelling van de Dorpsraad namelijk het algemeen belang van de inwoners van Swalmen behartigen en de leefbaarheid optimaliseren.

De werkgroep zal zich gaan inzetten voor het realiseren en in stand houden van een dekkend netwerk van vrijwillige Burgerhulpverleners en externe defibrillatoren (AED’s) binnen het grondgebied van Swalmen, Boukoul en Asselt.
Zodat deze in de eerste belangrijke minuten van een (acute) hartstilstand hulp kunnen verlenen in afwachting van professionele hulpverleners zoals ambulance, politie en brandweer.
Daarnaast waarborgen van de continuïteit (Burgerhulpverleners) en betrouwbaarheid (AED’s) van het netwerk.

De werkgroep is een initiatief van de Dorpsraad en een aantal vrijwilligers t.w. Leon van Bers,
Erik Eikelenboom en Patrick Verheyden.

Mochten er vragen, ideeën of andere suggesties zijn, stuur dan een e-mail naar secretariaat@dorpsraadswalmen.nl. Dan komt deze informatie vanzelf bij de werkgroep terecht.