Servicepunt Zjwame

Servicepunt Zjwame is één van de projecten van de Dorpsraad.
Het Servicepunt is gevestigd in het oud-gemeentehuis van Swalmen. Het bestaat uit een Informatiebalie waar mensen terecht kunnen met vragen en een 'Laeskamer' (leeskamer).

Informatiebalie
Door de maatschappelijke ontwikkelingen te volgen en vooral de gevolgen van de vernieuwde WMO uitvoering en de daar ook weer aan gekoppelde burgerparticipatie in te voeren, zal het in de toekomst noodzaak zijn om de uitvoering van deze wet dichtbij de mensen te brengen. Met inzet van mantelzorgers, vrijwilligers, maatschappelijke organisaties en voorzieningen zal er gezorgd moeten worden dat iedereen die ondersteuning krijgt die hij nodig heeft. Om hier brugggen in te bouwen en zo dicht mogelijk bij de burger te staan, is een inlooppunt absoluut een noodzaak. De vrijwilligers aan de informatiebalie kunnen mensen met vragen omtrent welzijn, zorg, wonen en veiligheid ontvangen en doorverwijzen.

Laeskamer
De Laeskamer is een ruimte in het voormalige bibliotheekgedeelte van het oud-gemeentehuis. Hier kunnen mensen terecht om boeken te ruilen, een krant of tijdschrift te lezen en een kopje koffie te drinken. Er is een gastvrouw of gastheer aanwezig om hulp te bieden indien nodig.

Heeft u interesse om mee te helpen als vrijwilliger, bekijk dan de volgende link: