IPAD cursus
 
2x per jaar starten er in het Servicepunt Zjwame, trainingen IPAD voor SENIOREN
De cursussen voor beginnende Ipad-gebruikers (maximaal 4 cursisten per groep) worden om de twee weken gegeven op maandagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur of op donderdagmorgen van 9.00 tot 11.00 uur in een ruimte in het voormalige gemeentehuis aan de Markt in Swalmen.
In totaal bent u dus 12 tot 14 weken bezig met de training in het praktisch gebruik van de IPAD. 
U kunt u telefonisch of via e-mail aanmelden bij de cursusleider Jack van Gerven (zelf overigens ook 65-plusser) die door de Seniorenvereniging Swalmen en de Dorpsraad Swalmen in 2017 is gevraagd een IPAD training voor Senioren te gaan opzetten. Tot nu toe hebben al een flink aantal senioren uit Swalmen met veel enthousiasme aan de cursus deelgenomen en er volgens hun eigen zeggen best veel van opgestoken.
 
Senioren uit de voormalige gemeente Swalmen, dus ook senioren uit Boukoul en Asselt kunnen deelnemen en de kosten voor de hele training van 6 à 7 bijeenkomsten bedragen  € 35,- . Voor dat bedrag krijgt u tevens een duidelijk cursusboek - speciaal geschreven voor senioren -  en een reader op papier bij elke les.
 
U brengt uiteraard uw eigen IPAD mee naar de les. U dient wel in het bezit te zijn van een IPAD 2 of nieuwer. (Wanneer u er foto’s mee kunt maken is dat het geval). Bent u nog niet in het bezit van een IPAD, dan kunt u die in overleg met de cursusleider voor aanvang van de cursus zelf aanschaffen. 
 
Bij het telefonisch aanmelden is het handig uw eigen IPAD bij de hand te hebben, zodat door middel van enkele eenvoudige handelingen achterhaald kan worden welke IPAD u precies hebt.